" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41096473 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Міністерство оборони
В Крыму журналистам показали зенитно-ракетные комплексы украинской ПВО Надрукувати Надіслати електронною поштою
 5 июля, в Крыму, на базе Гвардейского Севастопольско-Феодосийского зенитного ракетного соединения, где командиром полковник Виталий Павлюченко, представители гражданских масс-медиа ознакомились с элементами боевого дежурства в системе противовоздушной обороны.
Детальніше...
 
Встановлено доплату до півдвищення пенсії Надрукувати Надіслати електронною поштою
Кабінет Міністрів України схвалив постанову «Про установлення доплати до підвищення пенсії членам сімей загиблих (тих, які пропали безвісти) осіб, зазначених у пункті 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Документ № 690 датований 20 червня 2011 року.
Детальніше...
 
«Чорні берети» — у складі «ХЕЛБРОК» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У Криму на базі батальйону морської піхоти ВМС ЗС України під загальним керівництвом заступника командувача ВМС ЗС України — начальника Центру військ берегової оборони полковника Ігоря Воронченка заступив на бойове чергування в складі Бойової тактичної групи Європейського Союзу «ХЕЛБРОК» підрозділ морської піхоти ВМС ЗС України.
Детальніше...
 
На Харківщині започатковують ще дві медичні програми Надрукувати Надіслати електронною поштою
У 2012 році в Харківській області буде реалізована програма з безоплатного лікування аденоми простати пацієнтам, до яких належать ветерани, інваліди та учасники бойових дій.
Детальніше...
 
Омбудсман допомогла інваліду перемогти чиновників Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У квітні 2011 року до Уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової звернувся інвалід Великої Вітчизняної війни Юхим Тимошенко – мешканець селища Новоекономічне Красноармійського району на Донеччині. Ветеран просив Омбудсмана України захистити право на отримання коштів щорічної допомоги як інваліду війни І групи, належних йому за рішенням суду, на які він очікував понад два роки, повідомили у пресс-службі Омбудсмана.
Детальніше...
 
Україна приєдналася до військової ініціативи ЄС Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Рота морської піхоти ВМС України у Феодосії з 1 липня заступила на піврічне оперативне чергування у складі багатонаціональної тактичної групи Євросоюзу HELBROC.
Це перший випадок, коли штатний підрозділ збройних сил країни-партнера ЄС тимчасово входитиме у військову структуру Європейського союзу для можливого спільного виконання миротворчих завдань.
Залучення українського підрозділу до HELBROC здійснюється на підставі угоди між Україною та Євросоюзом про участь України в операціях ЄС з врегулювання криз.
Детальніше...
 
Посилено соціальну допомогу Надрукувати Надіслати електронною поштою
Уряд ухвалив постанову, якою вніс зміни до Порядку призначення І виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям. Принагідно нагадаємо, що парламентом прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та інвалідам».
Детальніше...
 
«Checkpoint» скликає друзів Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Уперше за роки незалежності нашої держави у Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині, відбувся «Зліт юних миротворців СНД» за участю дітей з Росії та України. Захід проходив у рамках проведення дитячої військово-спортивної історико-патріотичної гри «Сheckpoint-2011». Раніше такі зустрічі проводилися лише в Москві, де й зародився наприкінці 90-х рух юних миротворців. Цього разу учасники зібралися в Україні — у місті, де було засновано дитячий миротворчий рух.
Детальніше...
 
Україна гідно представила на Ле Бурже власний авіакосмічний потенціал Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У передмісті французької столиці у неділю завершився 49-й Міжнародний авіакосмічний салон Ле Бурже. Традиційно форум, на якому були представлені останні моделі літаків, пускових установок, космічних апаратів, авіаційних та ракетних двигунів, авіаційна бойова техніка, керовані ракети, бортове та наземне навігаційне обладнання, аеропортове устаткування і системи керування повітряним рухом, аерокосмічні дослідження, завершився демонстраційними польотами для широкого загалу.
Детальніше...
 
Зустрічай, військо, лікарів! Надрукувати Надіслати електронною поштою
 В Українській Військово-медичній академії відбувся черговий випуск молодих лікарів. Цього року успішно випустилися 64 офіцери медичної служби. Привітати випускників зі святом прийшли заступник Міністра оборони України Ігор Кушнір, представники департаментів оборонного відомства, громадських організацій, духовенства тощо.
Детальніше...
 
ЗНАЙШЛИ СПОЧИНОК В ОЗІРНЯНСЬКІЙ ЗЕМЛІ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageРядові — трудяги фронту, вчорашні випускники шкіл чи звиклі до мирного життя плугатарі. Скільки їх і до сьогодні лежить у безіменних могилах, не маючи ні труни, ні надгробка, а часто й людської пам'яті про місце вічного спочинку, на місцях колишніх запеклих боїв. І тільки сліпий випадок та людська небайдужість допомагає виправити таку історичну несправедливість.
Детальніше...
 
Традиції продовжуються Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ дитячому оздоровчому комплексі «Чорноморська хвиля» в селищі Лазурному на березі Чорного моря з 1 по 21 червня 2011 року відбулася фінальна частина Херсонської обласної військово-патріотичної гри «Зірниця».
Детальніше...
 
"Пам'ять про війну та її жертви не розділяє, а об'єдднує" Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Президент України Віктор Янукович взяв участь у заходах, присвячених 70-й річниці початку Великої Вітчизняної Війни, що проводилися на території Книшового меморіального комплексу в Борисполі. Там відбулося перепоховання останків воїнів, які загинули в 1941 році, повідомляє прес-служба глави держави.
Детальніше...
 
Хіба міг мій батько бути окупантом? Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДоброго дня, шановна редакціє «Голосу України»! Пише ваша постійна читачка з міста Богодухова Харківської області. Прочитала в газеті матеріал під назвою «Уроки операції «Дунай», який мене глибоко схвилював.
Детальніше...
 
Зарница трех поколений Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageТрадиционную летнюю военно-спортивную игру "Зарница" для учеников школ  Мариуполя провели активисты Центра социальной защиты и реабилитации ветеранов войны и труда "Забота" совета ветеранов ПАО "ММК им. Ильича" и члены ООВИ «Долг» комбината им. Ильича.
Детальніше...
 
Не відокремлюватися від держави Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПеред нещодавнім засіданням Громадської ради при Міністерстві оборони України її учасники поклали квіти до пам’ятника тричі Героя Радянського Союзу маршала авіації Івана Кожедуба, якому в червні виповнився б 91 рік. Іван Микитович, згадували ветерани, народився на Сумщині, служив льотчиком-інструктором в Чугуївському військовому авіаучилищі, а з 1943 року — в діючій армії. Він здійснив 330 бойових вильотів і в 120 повітряних боях збив 62 літаки противника, серед яких був один реактивний. А за 10 днів боїв під час звільнення Києва збив 11 гітлерівських літаків, причому в одному бою — два.
Детальніше...
 
Вп’ятнадцяте з миром до Африки Надрукувати Надіслати електронною поштою
Триває чергова ротація особового складу 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який виконує завдання з підтримання миру та стабільності у Ліберії. Вона має завершитись 28 червня.
Детальніше...
 
Наша історія не підлягає забуттю Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Напередодні Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні Міністр оборони України Михайло Єжель зустрівся із ветеранами та учасниками бойових дій у Національному військово-історичному музеї України. На жаль, не всі запрошені за станом здоров’я змогли прийти на захід. Проте більшість з них все ж таки завітали на зустріч із керівником оборонного відомства.
Детальніше...
 
Суттєвих змін для військових не передбачено Надрукувати Надіслати електронною поштою
Суттєвих змін у пенсійному забезпеченні військовослужбовців не буде, окрім збільшення вислуги з 20 до 25 років. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр — Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко на брифінгу в Кабінеті Міністрів. Водночас він пояснив, що збільшення вислуги відбуватиметься поступово — по шість місяців на рік.
Детальніше...
 
Останній двічі Герой Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У мальовничому куточку Слобожанщини, де Сіверський Донець приймає в себе дві маленькі річечки — Сухий та Мокрий Ізюмець — біля підніжжя відомої гори Кременець розташувалося старовинне містечко Ізюм. Саме тут і народився двічі Герой Радянського Союзу льотчик-штурмовик Анатолій Недбайло.
Детальніше...
 
Жажда Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЯркие воспоминания из  детства – Керченский исторический музей «Каменоломни Аджимушкая». Экскурсовод рассказывала о трагическом и героическом прошлом нашей армии. В мае-июне 1942 года бойцы и командиры Крымского фронта (остатки 83-й бригады морской пехоты, 95-го погранотряда,  Ярославского авиационного училища, Воронежского училища радиоспециалистов) прикрывали эвакуацию основных сил фронта на Таманский полуостров.
Детальніше...
 
Реконструкция афганского боя Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image18 июня 2011 года  на территории  рыбохотхозяйства Северокавказского военного округа – поселок Кадамовский  Ростовская область (10 километров северовосточнее города Новочеркасска) состоялся военно-исторический праздник, посвященный 35-летию легендарной 22-й отдельной гвардейской бригады специального назначения ГРУ ГШ ВС РФ. Ежегодное мероприятие общероссийского значения «Реконструкция событий войны в Афганистане» проводится  в целях развития и укрепления боевого братства и повышения уровня военно-патриотического воспитания молодого поколения.
Детальніше...
 
ОБРАЩЕНИЕ Клуба Война и Мир Надрукувати Надіслати електронною поштою
 «Горжусь своим Дедом! Горжусь Отцом!»
70-летию Великой Победы посвящается…
Все поздравления, в честь 65-летия Победы и все памятные  мероприятия 70-летия начала Великой Отечественной войны, а главное,  все готовящиеся в будущем в честь Юбилея 70 - летия Дня Победы, мы посвящаем Победителям германского нацизма и международного фашизма. Посвящаем нашим Дедам и Отцам, отстоявшим этот Мир от огромной беды, жестокости и насилия, и подарившие нам возможность счастливой мирной Жизни! Спасибо им и низкий поклон!
Детальніше...
 
Памяти 70-летия начала Великой Отечественной… Надрукувати Надіслати електронною поштою
70 лет назад началась Великая Отечественная война. За Победу!
70 лет спустя начинается Великая война за Правду…

Исторический тотализатор вновь принимает ставки. Информационный беспредел или владение фактами?  Доказательства времени или историческая пошлость? Сфабрикованная фальсификация или беспощадная правда? Идеологическая подтасовка или вечная истина?

Детальніше...
 
До Дня пам’яті і скорботи Надрукувати Надіслати електронною поштою
 22 червня 1941-го... Страшна дата, закарбована в пам’яті, мабуть і в генетичній теж, багатьох поколінь наших співвітчизників. У цей день розпочалася Велика Вітчизняна війна. І хоча минуло вже 70 років, трагізм і жах перебігу подій того дня абсолютно не зменшуються. В Україні він іменується Днем пам’яті і скорботи. Воістину, це найсумніша сторінка в історії Радянського Союзу.
Детальніше...
 
Сьогодні в Україні День скорботи: 70 років тому Німеччина напала на СРСР Надрукувати Надіслати електронною поштою
 22 червня, виповнюється 70 років від дня нападу нацистської Німеччини на Радянський Союз. В Україні 22 червня оголошено Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.
Як очікується, о 10:00 по всій Україні хвилиною мовчання вшанують пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні шляхом зупинення на цей час роботи в органах влади, на підприємствах, в установах і організаціях, руху громадського та приватного транспорту з подачею відповідних звукових сигналів.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Наступна > В кінець >>

Всього 4603 - 4628 з 6423

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.